Realizarile noastre initiale au fost determinate de aplicatii ale brevetului de inventie 91176/ 86, materializate prin Calendarul bioritmic personalizat, de Ghidul acestuia, de monitorizari privind circulatia rutiera si “Buletin intern” informativ.

 

Activitatea noastra a fost reflectata si in presa, astfel:

* Ziarul “Libertatea” din 3 noiembrie 2005

* Revista “Taifasuri” din 5 ianuarie 2006

* Revista “Taifasuri” din 12 ianuarie 2006

* Revista “Taifasuri” din 20 ianuarie 2006

* Ziarul “Libertatea” din 9 mai 2006

* Ziarul “Romania libera” din 9 august 2006

* Ziarul “Ziarul” din 4 octombrie 2006

* Ziarul “Averea” din 13 februarie 2007

* Ziarul “Averea” din 5 martie 2007

Asociatia Romana De Bioritm Integrat

Scurt extras din acest “Buletin intern”

BIORITMUL si accidentele de circulatie rutiera

 

     Devin tot mai ingrijoratoare informatiile ce se refera la suferinte si tragedii cauzate de accidentele rutiere.

     Omul de la volan, vehiculul si drumul public sunt trei elemente principale care concura la fluenta traficului rutier, la realizarea scopului de a se ajunge la destinatia dorita.

     Omul de la volan – conducatorul auto este elementul principal, deoarece el devine stapan pe puterea, viteza si manevrele vehiculului. El, omul de la volan, contribuie la fluidizarea traficului si nu in ultimul rand, tot el, respectand legea din domeniu, determina normalitatea necesara pe drumul public.

Bioritmul se implica

 

    Conducatorul auto din punct de vedere bioritmic prezinta un comportament, usor diferentiat de la o zi la alta, diferentiere care, cumulata, creeaza la anumite intervale, “zile critice si semicritice”. In asemenea zile comportamentul la volan, reactiile, reflexele si automatismele pot suferi schimbari si chiar perturbari.

     Avantajul bioritmului este acela ca poate fi anticipat cu o deosebita precizie.

     In aceasta situatie bioritmul in sine, respectiv starea de zi critica sau semicritica, nu prezinta un pericol, cu conditia ca ea sa fie cunoscuta de catre conducatorul auto.

     Prin constientizarea propriului bioritm omul de la volan va adauga conduitei sale preventive o componenta noua, si anume masuri de precautie care sa anihileze riscul bioritmic.

     Am evidentiat cateva considerente pentru care Asociatia Romana de Bioritm Integrat monitorizeaza activitati in cadrul carora se pot produce accidente rutiere, iar rezultatele acestor monitorizari le sintetizam prin prezentul “Buletin intern” si le punem la dispozitia celor interesati.

     Aceasta activitate raspunde unui obiectiv prioritar prevazut in statutul asociatiei noastre.                                                        

Text Box: Extras din: 
               “Ghidul Calendarului Bioritmic Personalizat”

	Prezentul “Ghid” al “Calendarului Bioritmic personalizat” sintetizeaza respectiva selectare si documentare in speranta ca cititorul ghidului si implicit utilizator al calendarului bioritmic, sa se familiarizeze mai usor cu intelegerea, interpretarea si eficientizarea conceptului de bioritm.
	In anii 1975-1977 mi-au atras atentia lucrarile, inventiile si aplicatiile in acest domeniu efectuate de catre dl. prof. Iancu Comaneanu Scutasu.
	In timpul documentarii dese ori mi-am pus întrebarea: de ce un concept atat de valoros cum este bioritmul nu are raspandirea cuvenita in domenii de activitate precum cele cu risc marit de erori umane, accidente si chiar in cadrul publicului larg?
	Am considerat o posibilă explicatie faptul ca toate lucrarile despre bioritm contineau un mare numar de tabele si formule matematice, ce-i drept, necesare pentru demonstrarea preciziei calculului bioritmic, dar neatragatoare pentru cititori si utilizatori.
	De aici pana la cautarea unei solutii care sa puna la dispozitia celui interesat “Bioritmurile gata calculate” mai era un pas. Trebuia ca aceasta solutie sa fie de maxima simplitate, iar persoana sa o primeasca precum “o pilula pe care medicul o prescrie” iar pacientul nu-i cunoaste formula chimica. Astfel am realizat ”Dispozitivul  pentru stabilirea bioritmurilor” brevet de inventie numarul 91176/86 iar calendarul bioritmic personalizat este o aplicatie a acestui brevet ...
	
Text Box: Exemplu calendar personalizat

Vizualizare

A.R.B.I.