BIORITM ritm al vietii, este definit in “Dictionarul explicativ al limbii romane” (DEX), ”ritm al activitatii organismului datorat particularitatilor individuale”.

 

PERIOADA sau CICLUL BIORITMIC, reprezinta numarul de zile in care bioritmul porneste de la “0” (zero) spre un maxim pozitiv, coboara spre “0” (zero), parcurge mai departe drumul spre un extrem negativ, dupa care revine la “0”(zero).

 

CURBA BIORITMICA este o curba sinusoidala avand perioada egala cu numarul de zile ale respectivului bioritm de 23, 28, 33 de zile.

 

SEMIPERIOADA POZITIVA este componenta curbei bioritmice situata in partea superioara a liniei “0” (zero) cuprinzand zilele numite pozitive.

 

SEMIPERIOADA NEGATIVA este componenta curbei bioritmice situata in partea inferioara a liniei “0” (zero) cuprinzand zilele numite negative.

 

NUMAR BIORITMIC este numarul zilei din perioada bioritmica sau pozitia zilei respectiv in partea pozitiva, negativa sau la intersectia cu linia “0” (zero) a curbei sinusoidale a respectivului bioritm. Astfel pentru bioritmul fizic vom avea 23 de numere bioritmice de la “1” la “23”, urmand un nou ciclu, incepand cu “1”, pentru bioritmul emotional avem 28 de numere bioritmice de la “1” la “28”, urmand “1”, iar pentru cel intelectual vom avea 33, de numere bioritmice de la “1” la “33” urmand noul ciclu cu “1”

 

ZIUA CRITICA este ziua in care numarul bioritmic este situat la intersectia curbei sinusoidale cu axa “0”, respectiv in prima zi si la mijlocul fiecarei perioade bioritmice.

 

ZILELE DUBLU-CRITICE sunt atunci cand avem zi critica pentru 2 bioritmuri.

 

ZILE TRIPLU-CRITICE sunt atunci cand avem zi critica pentru toate cele 3 bioritmuri.

 

AUTOMATISM: comportamente, deprinderi, actiuni pe care noi le executam aproape automat datorita rutinei.

 

PERTURBARE BIORITMICA sunt influente ale zilelor critice cand automatismul pe care ne bazam, in conditiile reale date, poate fi perturbat.

 

BIORITM MASCULIN este atribuit de unii autori, incepand cu Fliess, ciclului de 23 de zile in care sunt preponderente caracteristicile masculine.

 

BIORITM FEMININ este atribuit de aceiasi autori ciclului de 28 de zile cand sunt preponderente caracteristicile de sensibilitate feminine.

 

VIATA BIORITMICA COMPLETA reprezinta 58 de ani si 67 sau 68 de zile (diferenta de o zi o pot da anii bisecti), perioada egala cu 23x28x33 = 21252 de zile, in care cele trei bioritmuri se gasesc pe rand in toate configuratiile posibile, dupa care incepe o noua viata bioritmica in care numerele bioritmice repeta configuratiile incepute din ziua nasterii.

De precizat este faptul ca intr-o viata bioritmica nici o zi nu va fi identica cu alta din punct de vedere bioritmic.

 

AN BIORITMIC este egal cu 23x28 = 644 de zile reprezentand toate combinatiile posibile ale bioritmurilor fizic si emotional. In conceptul bioritmic, zilelor dublu critice ale anului bioritmic li se acorda o deosebita atentie si li se recomanda o mare precautie. 

Text Box:

                    In prezentul Ghid, precum si in toate materialele referitoare sau in legatura cu Calendarul bioritmic personalizat, prin “bioritm”, “bioritmuri” sau conceptul de bioritm intelegem strict conceptul bioritmurilor fizic de 23 de zile, emotional de 28 de zile si, respectiv, intelectual de 33 de zile, asa cum a fost elaborat de catre cei care au pus fundamentul acestui concept, dr. Herman Swoboda, dr. Wilhelm Fliess si Alfred Teltsher.

 

TERMENI FOLOSITI

A.R.B.I.